När det nu kommit att bli hög tid att starta din planering av din flytt kan det vara en fördel att hyra en flyttbil. Idag finns det ett brett utbud av företag som erbjuder dig att på ett smidigt sätt kunna boka din flyttbil i alla dess olika storlekar för att kunna tillgodose och möta dina behov. Med allt från skåpbil, till lastbil och flyttbil. Det finns ett par saker att tänka på vid hyrning av en flyttbil. En flyttbil underlättar i din flytt och med några trix kan du utnyttja dess fulla lastutrymme. 

 

Att tänka på vid hyrning 

Att hyra en flyttbil är oerhört smidigt när det är dags att flytta med din flyttfirma bland flyttfirmor. Vi får plats med det mesta och detta är ett hjälpmedel som underlättar något otroligt. Däremot finns det ett par saker att tänka på innan vi väljer att hyra en. Många ställer sig frågan om en är försäkrad vid hyrning av en flyttbil. Att välja en seriös firma gör att du omfattas av uthyrarens försäkring. Värt att nämna är att om det är du som har gett orsak till skadans uppkomst kan du komma att bli skyldig till att ersätta de eventuella kostnader som kan komma att uppstå för uthyraren vid reparation. Att läsa avtalet noggrant innan flyttbilen hämtas ut, att kolla efter skador på bilen innan du väljer att kliva in samt köra iväg är också ett gott tips för att du ska känna dig trygg. När flyttbilen nu är fixad är det dags att packa. 

 

Så packar du flyttbilen rätt 

En flyttbil är hyrd och det är nu dags att komma igång med nedpackning av ditt hem i kartonger för att sedan packa in dessa i flyttbilen. Att få plats med så mycket som det bara går i flyttbilen är målet och att allt ska komma fram helt och rent till vår nya bostad. Med några tips packar du flyttbilen korrekt.  

  • Att se till att allt är nedpackat på ett säkert sätt där inget riskerar att gå sönder samt att du packat i flyttkartonger i lika storlek för att möjliggöra stapling på höjd. 
  • När du nu packat ner allt och du ska börja packa in i flyttbilen ska du välja att packa in kartongerna först av allt för att kunna nyttja flyttbilens lastutrymme till fullo. 
  • När kartongerna nu står på plats bör du placera platta föremål längst sidorna som madrass, tavlor med fler. Det är nu dags för de större möblerna att packas in, se till att täcka dessa med ett lakan eller dylikt för att undvika att de blir smutsiga 
  • Du kan nu fritt packa in de resterande mindre föremålen samt andra föremål som exempelvis cyklar 

Genom att packa smart kan du vara så säker på att du kan nyttja flyttbilens hela lastutrymme till fullo. Tillåt dig att nyttja en flyttbil vid din flytt för att göra denna process smidigare där du, om du tar hjälp av ovan nämnda tips, kan få med dig så mycket som möjligt när det bär av mot ditt nya hem.