Drömmer du om ett yrke du kan utföra hemifrån, medans du sitter på ett café eller kanske på tåget? Idag är det enklare än någonsin att jobba på distans eftersom många yrkesgrupper enbart behöver en dator, en telefon och eventuellt en internetuppkoppling för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Nedan finner du några av dessa yrken som kan passa för dig som gillar tanken.

Jobb på webbyrå

Även om en anställning på en webbyrå innebär att man har en fast arbetsplats så finns också stora möjligheter att arbeta på distans. Det enda redskapet man behöver är en dator och givetvis också en uppkoppling. Mycket av det jobb man utför på en webbyrå går utmärkt att göra till exempel hemifrån och för många kan det vara skönt med lugn och ro när man håller på ett bygga en hemsida eller skriva sökmotoroptimerande texter.

Att som anställd på en webbyrå kunna arbeta hemifrån kräver givetvis att företaget godkänner detta och det är något som kan skilja sig från arbetsplats till arbetsplats. En del arbetsgivare tycker att det är viktigt med kontorstid för gemenskapen och sammanhållningens skull medan andra tycker att det är mindre viktigt.

Är det en viktig punkt för just dig bör du ta upp det i samband med att du söker jobb.

Som webbutvecklare och programmerare

Precis som på en webbyrå kan mycket av jobben som en webbutvecklare eller programmerare skötas utanför kontoret. Man behöver inte alls sitta framför sitt skrivbord hos en webbyrå göteborg åtta timmar om dagen utan det kan vara skönt att byta arbetsplats till något lugnare ställe.

Sedan kan man såklart behöva bolla funderingar och idéer med sina kollegor ibland men det finns minst sagt goda möjligheter att även arbeta hemifrån för den som hellre föredrar det.

Översättaren

Även den som jobbar med översättning har goda chanser att jobba var som helst. Med datorn som redskap kan man placera sig ute på stan lika väl som hemma men dom allra flesta som jobbar med detta föredrar av naturliga skäl att ha tyst och lugnt omkring sig.

Att översätta texter från ett språk från ett annat är dock inte ett jobb för alla. För det första behöver man kunna behärska minst två olika språk flytande och för det andra måste man tycka om att både läsa och skriva.

Många översättare är sina egna arbetsgivare, så tillhör man en av dom som uppfyller kriterierna så finns stora möjligheter att starta eget och styra över sin arbetstid som man själv vill.