Oavsett om man planerat att flytta själv eller anlita en flyttfirma så kommer det uppstå kostnader av olika slag. En fördel med att hyra in en firma är att man kan välja att lämna över alla moment som rör flytten och sedan betala för sig. Flyttar man själv behöver man först köpa in lådor och annat material, eventuellt hyra släp eller lastbil och sen bekosta bränsle för transporten.

Flyttlådor och annat material
Det går åt många lådor för att få rum med alla saker man äger, och en ensam person brukar kunna klara sig med runt 30 lådor. Köper man nya i butik brukar de kosta någonstans mellan 15 – 40 kronor styck men man ska då tänka på att kvaliteten kan skilja sig. Välj hellre en dyrare med bättre kvalitet så att dom inte riskerar att gå sönder.
Förutom lådor behöver man även köpa in annat material, så som bubbelplast, silkespapper och etiketter. Tejp och bra märkpennor är också bra att ha.

Väljer man att anlita en flyttfirma brukar dom kunna erbjuda både kartonger och annat packmaterial, och antingen ingår det i priser eller så får man lägga till en slant. Man kan även låta en flyttfirma sköta packningen för att spara in på tid och energi att lägga på annat.

Hyra av bil eller släp
Flyttar man själv behöver man givetvis en bil. Har man ingen egen behöver man hyra eller låna en och det är såklart en kostnad i sig. Till bilen kommer man behöva ett släp, annars blir det många vändor med flyttkartonger och möbler av en flyttfirma stockholm, och alla saker kanske inte ens får plats i en vanlig bil. Har man väldigt mycket som ska flyttas kan det vara klokt att hyra en mindre lastbil för att underlätta flytten och slippa köra onödigt många gånger fram och tillbaka mellan den gamla och den nya bostaden.flyttfirma stockholm. - flytthjälp

En flyttfirma använder sig i regel av lastbilar av större modell för att kunna utföra flytten på ett snabbt och smidigt sätt. I bästa fall behöver dom bara köra en vända för att få med sig allt men har man många stora möbler kan det behövas två svängar.

Bränslekostnader
Bil med släp eller liten lastbil, oavsett val kommer man förmodligen behöva köra mer än ett lass. Tung last innebär högre bränsleförbrukning och ska man köra väldigt långt kan man behöva fylla på bränsle flera gånger. Flyttar man en kortare sträcka håller man naturligtvis nere på bränslekostnaderna, men det är ändå värt att räkna med när man funderar på vad det kommer kosta att flytta.

Övrigt
Förutom allt detta får man tänka på att det förmodligen kommer tillkomma kostnader för mat och fika. Har man tagit hjälp från vänner och bekanta är det en trevlig gest att bjuda på lunch och fika som tack för hjälpen med det hårda arbetet. Hämtmat är att föredra eftersom hela hemmet är nedpackat i lådor.

Många tänker att det är billigare att flytta på egen hand istället för att anlita en flyttfirma men räknar man ihop alla stora och små kostnader, och det faktum att det är otroligt mycket jobb så är det inte speciellt dyrt att anlita hjälp jämfört med att göra allt själv.